ESKİŞEHİR / TEPEBAŞI - Fahri Günay Ortaokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programında emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında yürütülen faaliyetlerimiz için emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Projemiz devam etmekte olup gerekli güncelleştirmeler yapılmaya devam edecektir.

Mrt

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında okulumuzda gerçekleştirilen faaliyetler devam ediyor.

Mrt

Şbt

Ara

7/G sınıfı öğrencimiz Yasemin Yağmur ATAY; "4. Uluslararası Gemlik Karate Turnuvası" nda birinci, "Uluslararası Marmara Cup Karate Turnuvası" nda üçüncü olmuştur.

7/D sınıfı öğrencimiz Muhammed Eyüp KARABACAK; "Türkiye Özel Sporcular Yüzme Branşında" 100 metre serbest yüzmede üçüncü, 100 metre sırtüstü yüzmede üçüncü, 200. metre serbest yüzmede üçüncü olmuştur.

Öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamlarını dileriz.

Ara

Okulumuz öğrencilerine, Çocuk Trafik Eğitim Parkında 11.12.2013 - 12.12.2023 tarihlerinde teorik ve uygulamalı trafik eğitimi verilmiştir.

24 Kasım Öğretmenler Günü

Kas

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN aramızdan ayrılışının 85. Yılı anma programı tüm yurtta olduğu gibi, okulumuzda da yapıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan programda, okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ramazan Harman’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından okulumuz öğrencileri tarafından Atatürk’ün hayatı ve fikirleri ile ilgili yazılar ve şiirler okundu.

Okulumuz Müzik Öğretmeni Arzu Çakırca ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu oratoryo ve koro çalışmaları ile program sona erdi.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle yad ediyor; Millî Mücadele kahramanlarımız ve topraklarımızı vatan yapan tüm şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygı ve şükranla eğiliyoruz.

Okulumuzdaki 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni'nin düzenlenmesinde emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Cumhuriyet emektir.

Cumhuriyet alın teridir.

Cumhuriyet özgürlüktür.

Bize Cumhuriyet'i armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi Cumhuriyetimizin 100. yılında saygı ve minnetle andık.

Cumhuriyet Bayramımız'ın 100. doğum gününü coşkuyla kutladık.

Ekm

Fahri Günay Ortaokulu Kodluyor

Ekm

Okulumuz 2023/2024 Eğitim Öğretim yılında "Milli Beraberlik ve Dayanışma Günü 15 Temmuz'un" önemine dikkat çekmek üzere danışman öğretmenlerimiz ve proje katılımcısı öğrencilerimiz eşliğinde "15 Temmuz Özel Sayısı" adlı dijital dergi çalışmasını hayata geçirmiştir.Dergimizde günün anlam ve önemine uygun öğrenci çalışması şiirlerimiz,yine öğrencilerimizden gelen logo çizimlerimiz,araştırma yazılarımız ve bulmacalarımız mevcuttur. Bir çok sınıf düzeyinde farkındalık kazanmak adına yaptığımız bu çalışmayı sizlerin beğenisine sunuyoruz.

May

Eskişhir İl Milli Eğitimin koordinesinde geliştirilen Yetginlik Geliştirme Projesi Kapsamında öğrencilerimizin sosyal-duygusal alanda beceri, yetkinlik geliştirmesini sağlamak amacıyla ele aldığımız "NEZAKET" konusu etkinliklerimiz okulumuzda eş zamanlı olarak tüm sınıflarımızda uygulandı.

Bu kapsamda amaç,  Sosyal duygusal gelişim alanı ile bireyin kendini tanıması, var olan yönleriyle kendini kabul etmesi ve geliştirmesi, duygularını fark etmesi, düzenlemesi ve yönetebilmesi, başkalarını anlaması ve kabul etmesi, kişiler arası sağlıklı ilişkiler geliştirmesi için gerekli bilgi, tutum ve davranışları edinebilmesi, karar vermesi, hedefler oluşturabilmesi ve hedeflerine ulaşmak için çaba göstermesi, kişisel güvenliğini sağlayabilmesi, aile ve toplumsal değerler ile doğaya karşı duyarlılık kazanması sağlanacaktır.

Tüm sınıflarımız dahil olmak üzere, her branş dersinde derslere uygun hale getirilerek etkinlikler yapılmıştır. Beden Eğitimi dersinde öğrencilerimize sporda "fair play" anlatılarak uygulanması , rakiplerin birbirini tebrik etmesi sağlanıldı. Görsel Sanatlar dersinde öğrencilere nezaket konulu afişler ,resimler yaptırıldı. İngilizce dersinde nezaket ile ilgili kelimeler ve cümleler öğretilerek öğrencilere drama yapıtırıldı ,ingilizce afişler hazırlanılarak "nezaket panosuna" asıldı. Din Kültürü derslerinde öğretmenlerimiz nezaketin dinimizde önemini ve yerini öğrencilerimize anlattılar. Türkçe Öğretmenlerimiz nezaket konulu münazara yaptırdılar. Ayrıca sınıflarda "nezaket kutusu" etkinliği uygulanılarak her sınıfın kendi nezaket cümlesi seçilip oluşturduğumuz "Nezaket Ağacımıza" astık. teneffüslerde görgü kuralları, etkili iletişim ile ilgili müzikler dinletildi. Afişlerden oluşan panolarla, izletilen video ve yapılan tüm bu çalışmalarla "nezaket" konusunda öğrencilerimize farkındalık kazandırmaya çalıştık. Büyük bir özveri ile yapılan çalışmalarda  emeği gecen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

May

Okulumuzun Özel Eğitim Alt Sınıflarında eğitim gören öğrencilerimiz nezaketin hayatımızdaki önemini  gösteren örnek davranışlarda bulundular. Öğretmenlerimiz "nezaket"ile ilgili video izleterek , öğrencilerimizden  günlük yaşantılarından örnekler vermelerini istediler. Bu güzel çalışmalarından dolayı Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.